Achtergrond

Wat breng ik mee om je op weg te helpen?

Renata Kolk, geboren in 1969, samenwonend en moeder van een zoon.

Na meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijs, projectmanagement, wetenschappelijk onderzoek bij (semi-)overheidsinstellingen, voelde ik de behoefte om mijn loopbaanrichting te veranderen. Ik wilde meer mijn passie volgen om mensen op zo’n manier te ondersteunen dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik heb daarom bij BGL de HBO-Brede Coachopleiding gevolgd, met als specialisatie Gezins- en opvoedcoach. Ook heb ik een training gevolgd om Rots- en Watertrainingen te kunnen geven. Om mijzelf te blijven ontwikkelen en te inspireren, volg ik geregeld aanvullende workshops en cursussen.    

Met mijn kennis, mijn opleidingen PABO, Culturele Antropologie en Master of Criminal Investigation en mijn werkervaring als sociaal wetenschapper, breng ik praktische, professionele- en levenservaring mee in mijn coachwerkzaamheden.

Ik werk met diverse methodieken en zet daarbij graag mijn ‘antropologische bril’ op, dat wil zeggen zo objectief mogelijk, zonder oordeel en met aandacht voor wat er ‘boven en onder water’ speelt.

Zoals een bevolkingsgroep en een bedrijf hun eigen cultuur kennen, vormt ook een gezin een eigen cultuur, met zijn eigen normen, waarden en gewoontes. Het gezin heeft deze cultuur gevormd en de cultuur heeft hen gevormd. Omdat gezinsleden en de wereld om ons heen veranderen, is daarmee cultuur ook continu aan verandering onderhevig. En daarop kun je heel goed, in grote en in kleine stappen, invloed uitoefenen. Ik kijk naar wat jij graag zou willen veranderen in en met je gezin, wat het beste past bij jou en waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Mijn drive is om met respect, humor en reflectie, mensen te stimuleren om ‘out of the box’ te denken en zich te focussen op ieders’ kwaliteiten en mogelijkheden.