Gezinsplan

Vind je het interessant om je gezin als team een keer tegen het licht te houden? Bijvoorbeeld omdat je een sterkere band met elkaar wilt opbouwen? Of omdat je gezinssamenstelling is veranderd door een echtscheiding, overlijden van een gezinslid of de samenvoeging van twee gezinnen?


Dan kan het inspirerend en een nieuw startpunt zijn om een nieuwe koers uit te zetten met zijn allen.
Met als belangrijkste resultaat, niet alleen nu maar ook in de toekomst, meer geluk en succes voor je kinderen.

Je gezin kun je zien als een team dat samen een doel heeft, bepaalde waarden en normen belangrijk vindt en bepaalde gewoontes heeft. Ook kent je team een onderlinge samenwerking, met zijn eigen taken en rollen en wijze van communiceren.

Door een gezinsplan te maken, kun je samen scherper krijgen of je tevreden bent met hoe het nu gaat en hoe het eventueel anders zou kunnen. Ook biedt het een basis als je te maken krijgt met tegenslag; Je weet elkaars’ kwaliteiten en hoe je die ook in moeilijke tijden kunt inzetten. Doordat je veel beter weet wat belangrijk is, welke koers je wilt aanhouden, helpt een gezinsplan bij het maken van belangrijke keuzes en beslissingen en hoe je elkaar hierin kunt ondersteunen.

In een sessie van ongeveer een uur coach ik jullie om een opzet hiervan te maken die bij jullie als team past. In een gezellige en ontspannen sfeer, bij jullie thuis of op locatie in een bosrijke omgeving bij Lelystad of Emmeloord!

Wil je de sessie een inspirerend vervolg geven op een actieve manier?

  • Dat kan door met je gezin kinderpaintball te spelen (vanaf 4 pers.). Op een actieve manier in de buitenlucht leer je met je gezin samen te werken als een team. Je speelt een aantal paintballmissies die worden afgewisseld met een nabespreking op basis van onderwerpen als rolverdeling en communicatie.
  • Of met je gezin een Rots en Water-sessie te doen. Op basis van deze weerbaarheidstraining doen we diverse uitdagende spellen en oefeningen, inclusief nabesprekingen.

Tijdens de reflectiemomenten van deze gezinsactiviteiten wordt zowel een koppeling gemaakt naar jullie gewenste doel als naar jullie dagelijkse gezinsleven.

Neem gerust contact op voor een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek.