Aanpak

Mijn aanpak is erop gericht om met respect, humor en reflectie, je te stimuleren om ‘out of the box’ te denken en om te focussen op de kwaliteiten en mogelijkheden van jou en je gezin.

Oplossingsgericht
Ik werk vanuit een oplossingsgerichte aanpak. Als coach wil ik je als ouder en als gezin zelf laten ontdekken wat voor jullie wel en niet werkt. De oplossing zit in jullie zelf, alleen kun je er even niet bij. We gaan samen op zoek naar je sterke kwaliteiten en gaan onderzoeken hoe je die (weer) efficiënt(er) kunt gaan inzetten.

Ik zal dus geen huisregels voordragen. Maar ik zal je ondersteunen om je hulpvraag helder te krijgen en je doel te bereiken. En ik ga je coachen om ernaar te handelen. Op die manier bouw je zelf, met je gezin, op een duurzame manier aan een steviger gezin.

Methodieken
Ik kijk naar je doel(en) die je wilt bereiken en welke methodiek jou daarbij kan helpen. Daarbij is ook aandacht voor een afwisseling van beweging/actie en rust, aandacht en reflectie; Beweging, zeker met je gezin samen, biedt een mooie invalshoek om van je mentale- en sociale vaardigheden bewust te worden en ze te versterken. In de reflectie wordt ook een koppeling gemaakt met hoe je als gezin thuis met elkaar omgaat. Leren door ervaren en doen, in combinatie met leren door denken en verwoorden, zijn hierin heel belangrijk.